Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във Варна отбелязаха Световния ден на Червения кръст
Автор: Екип Varna24.bg 12:56 / 05.05.2011Коментари ()696
© Varna24.bg
Снимка Архив
Тържествено заседание по повод 8 май - Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец се проведе във Варна. По думите на председателя на БЧК - Варна Илия Раев мотото на тазгодишното отбелязване е "Открий доброволеца в себе си! Светът е наш, ти си на ход!".

Илия Раев подчерта, че БЧК е най-старата доброволческа организация в България и изказа специални благодарности към всички доброволци, които работят всеотдайно за каузата на червенокръстката организацията и подпомагат нуждаещите се. Той посочи, че доброволците, които работят безвъзмездно в БЧК - Варна, са 150 души.

През миналата година са подпомогнати над 8 900 души и са раздадени над 170 тона хранителни продукти от първа необходимост. 250 са младежите - доброволци към БЧК - Варна. Илия Раев подчерта, че младежите са най-активни и в студ, и в пек достойно изпълняват своите задължения. "Доброволците са основната движеща сила на БЧК особено след природни бедствия, превърнали се в национални трагедии - в Хаити, Иран и Япония. Варненската организация на БЧК работи по различни програми и подпомага най - засегнатите социални групи от обществото", посочи още Илия Раев.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-otbelyazaha-Svetovniya-den-na-Cherveniya-krust-252341
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.