Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненските съветници отхвърлиха искане за безвъзмездно ползване на имот
Автор: Екип Varna24.bg 14:51 / 05.05.2011Коментари ()876
© Varna24.bg
Общинските съветници от комисията по собственост и стопанство към местния парламент във Варна отхвърлиха искане за предоставяне на имот за безвъзмездно ползване. По време на днешното си заседание те обсъждаха общинския имот, който се намира на улица "Драва Соболч"7, където фондация "Вяра Надежда Любов" предоставя услугата "обществена трапезария". Срокът на договора за наем изтича през 2012 година. Сега фондацията иска разрешение да бъде продължен договора, но вече да ползва имота безвъзмездно.

Съветникът от "Нова сила" Ивайло Бояджиев изрази мнение, че общината плаща на фондацията за извършваната от нея дейност, поради което тя би трябвало да заплаща наема си. Чрез трапезарията ежедневно се задоволяват най-належащите нужди на социално слаби и болни граждани, като им се осигурява топла и питателна храна. С парите, плащани от ообщинския бюджет се изхранват 75 души, а с помощта на спонсори още 150 човека.

Безвъзмездно право на ползване на част от имот бе предоставено на сдружение "Национален център за социална рехабилитация". Центърът за обществена подкрепа предоставя социални услуги на деца и семейства в риск. Той се намира на улица "Георги Раковски" 62 и е частна общинска собственост със застроена площ 186.10кв.метра. Договорът за безвъзмездно ползване ще съвпада със срока на предоставяната социална услуга-2014 година. Националният център получи право за безвъзмездно ползване и на друг имот в морската столица. Той представлява сграда-център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания в квартал "Владиславово".

Сдружение "Асоциация на българските черноморски общини" също получи право за безвъзмездно ползване на част от имот-частна общинска собственост за срок от 10 години. Той се намира на бул. "Осми Приморски полк" 67 и се използва от асоциацията с изследователска цел.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskite-suvetnici-othvurliha-iskane-za-bezvuzmezdno-polzvane-na-imot-252391
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.