Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненска премиера на книга, заклеймяваща Ванга и Дънов
Автор: Екип Varna24.bg 17:12 / 08.05.2011Коментари ()932
Kнигата "Петър Дънов и Ванга - пророци и предтечи на антихриста" ще бъде представена във Варна от автора си йеромонах Висарион. Творбата му предизвика множество полемики след появата си преди близо два месеца. В изданието "дъновизмът" е наречен "окултно лъжеучение", а "феноменът от Петрич - нищо повече от една съвременна магьосница".

"Какво представлява духовният феномен, щом духовната му сила в действителност няма нищо общо с Божията сила. Това е и основният въпрос при Ванга и Дънов, те представят други сили за божи, т.е. те са лъжепророци. Ванга съвсем ясно общува със свръхестествени сили, но това е окултно, т.е. силите са демонични, не благодатни. Ванга не е нещо по-различно от днешните екстрасенси и спиритисти, но тя бе първата и придоби известност", пише в книгата си йеромонах Висарион, който и втори епитроп на българския манастир "Св. Георги Зограф" в Атон.

Неговото гостуване в морската столица е по покана на Варненската и великопреславска митрополия, Обществения комитет за православни ценности и традиции и храма "Св. цар Борис". Представянето на книгата ще започне в 16:00 часа в зала "Пленарна" в сградата на Община Варна.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Varnenska-premiera-na-kniga-zakleimyavashta-Vanga-i-Dunov-252859
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.