Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Има интерес към хляба произведен по новия стандарт във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:59 / 13.05.2011Коментари ()695
© Impact Press Group
Повишава се търсенето към хляба произвеждан по стандарт във Варна. Това каза Иво Бонев председател на съюза на хлебопроизводителите и сладкарите в града. Той добави, че за сега обаче нито един производител от Варна не е заявил, че ще произвежда от новия хляб, като единствено се знае, че един производител от Добрич е заявил, че ще започне да произвежда по новия стандарт и евентуално тогава във Варна ще започне по-масовото предлагане на този вид хляб.

В момента новия хляб се предлага най-масово в София, западна и южна България. Една от основните причини за липсата на производство на новия хляб според Бонев в липсата на качествени брашна, тъй като в момента е периодът преди новата реколта. Към момента в цяла България има утвърдени девет фирми за производство на хляба по стандарт, като на едната е бил иззет в последствие лиценза.

Хлябът у нас е по три стандарта - бял "Добруджа" и "типов". Според стандарта, хляба съдържа 16% по-малко сол спрямо средното количество, което се използва в момента. Хлябът по БДС се изготвя от вода, мая и брашно. Целта е да няма изкуствени вещества, консерванти, подобрители и други примеси в крайния продукт.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ima-interes-kum-hlyaba-proizveden-po-noviya-standart-vuv-Varna-254273
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.