Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Откритие" отпразнува годишнина с концертите на In-Grid и "Звездите на Откритие"
Автор: Екип Varna24.bg 14:53 / 16.05.2011Коментари ()1149
Международният музикален фестивал ОТКРИТИЕ отпразнува тази година впечатляващата двадесетгодишнина с концертите на денс звездата In-Grid в първата фестивална вечер и на пет от най-успешните "открития" на фестивала. Лудвиг Галеа, поп тенор, малтийска звезда, Лука Сепе, авторът на химна на футболния тим "Наполи" (двукратен лауреат на Откритие - за изпълнител и звтор на песен), Чинция Роса - Чикс, също двукратен победител, спечелила в една година Гран при за изпълнител и песен, Михай Траистариу, голяма румънска звезда и лицето на Беларус, певицата Ирина Дорофеева зарадваха публиката с брилянтните си изпълнения, по време на които бурни аплодисменти прекъсваха изпълненията на звездите. В концертната програма участие взе и един от най-популярните изпълнители в Израел, Гева Алон, който пя и свири на китара и хармоника.

Във втората вечер на фестивала бяха връчени и наградите на тазгодишното издание. За най-добър изпълнител беше избрано дуото от Беларус. Егиазар Фарашян и Юлия Шишко миналата година стигнаха до финалите на Евровизия, представяйки своята страна с групата "3+2". За песен на фестивала тази година беше избрана песента "Никой няма да те обича като мен" в изпълнение на македонската звезда Йоце Пановски, който подели и втората награда за изпълнител с мексиканеца Хорхе Пиар.

Сред участниците се отличи и младият български изпълнител Рене Ранев, който спечели трета награда. Сред най-хубавите песни се наредиха и песните от Малайзия и Малта, които взеха съответно втора и трета награда.

Директорът на "Откритие" Доно Цветков награди с почетен диплом на фестивала - кмета на Община Варна Кирил Йорданов и Общинския съвет на Варна. Специална награда Мис Туризъм спечели най-красивата участничка във фестивала Барбара Дубинова от Словакия.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Otkritie-otpraznuva-godishnina-s-koncertite-na-In-Grid-i-Zvezdite-na-Otkritie-254883
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.