Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Около 200 ученици от Варненско пропуснаха матурата
Автор: Екип Varna24.bg 12:29 / 17.05.2011Коментари ()1007
© Impact Press Group
Около 4 100 ученици или с 200 по-малко от предварително заявените са се явили на днешната матура по български език и литература във Варна и областта. Това съобщи шефът на Регионалния инспекторат по образованието Йорданка Атанасова. Тя допълни, че за над 4 000 ученици броят на неявилите се не е голям. Една част от тях може да са болни, а други да не се чувстват достатъчно подготвени и да са оставили матурата за септември, коментира Атанасова. Най-вероятно по-голямата част от зрелостниците, пропуснали днешния изпит, са от областта, но това тепърва ще се уточнява.

Матурата е в две части - тест от 40 въпроса със затворен и отворен отговор. Втората задача е писане на интерпретативно съчинение или есе. Темата днес е "Животът и книгите" в стихотворението "Книгите" на Атанас Далчев.

Изпитът е с продължителност 4 часа. В по-голямата част от училищата във Варна и областта матурата трябва да приключи около 12.30 часа.

Втората задължителна матура за зрелостниците е на 19 май. По какъв предмет ще бъде тя, решава всеки от учениците. И тази година най-предпочитана от варненските ученици е географията.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Okolo-200-uchenici-ot-Varnensko-propusnaha-maturata-255141
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.