Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Събират общинари за броене на маси, заграбили пешеходните зони
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 27.05.2011Коментари ()1303
© Народно дело
Контролната дирекция на общината подготвя масирана проверка на заведенията, които имат външни маси и столове през лятото. Традиционната акция, при която трябва да се установи кои кръчмари и кафеджии са заграбили повече от позволеното от пешеходните зони и тротоарите, засега още не е започнала, поне не и в рамките на града. По думите на общински служител засега усилията са насочени главно към курортите с цел да не се допусне фалстарт на сезона заради нарушения.

Един от най-заплетените казуси, който ги ангажира, е свързан с бараки в Св. Константин, срещу съществуването на които има официален сигнал от общинския съветник от "Нашият град" Андрей Василев. Каквото и да са направили по този случай служителите на контролната дирекция, факт е, че временните обекти си стоят. По този повод Василев заяви, че ще продължи да настоява те да бъдат махнати, защото не фигурират в схемите и продължават дейността си незаконно.

Както и през предишните години, общината отново реорганизира служителите си, като прехвърли по един-двама от всяка дирекция като подкрепление на контролните органи. Въпреки това, според специалисти, щатът на проверяващите е недостатъчен. Допълнителен проблем пък се появява в осъществяването на проверките на по-големите търговски обекти в Морската градина. От м.г. думата за поставянето и събирането на наемите там е на областния управител Данчо Симеонов. Проверките обаче се извършват от общината и това раздвоение на правомощията е потенциален източник на разминавания в действията.

Налагането на забрана за строителство в курортите се използва като оправдание общината да не премахне незаконни бараки в курорта Св. Константин. Според подопечни на Кирил Йорданов заради сезонното вето там не можело да влезе строителна техника, която да демонтира бараките, разкри общинският съветник от "Нашият град" Андрей Василев.

Според него това е абсурд, с който не може да се съгласи. "Все още не съм получил официален отговор на сигнала си за бараките и затова ще го подновя на следващото заседание на общинската комисия по архитектура. Междувременно научих, че част от обектите плащат не наем, а такса за обезщетение, което на практика е глоба, че са разположени извън схемата", обясни Василев. Той допълни, че е получил неофициална информация, че служители на общината са обещали на търговците бараките да останат и това лято на местата си.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Subirat-obshtinari-za-broene-na-masi-zagrabili-peshehodnite-zoni-257360
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.