Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Асамблеята на НАТО във Варна свали абитуриентите от колите
Автор: Екип Varna24.bg 13:00 / 27.05.2011Коментари ()2121
© Impact Press Group
Зрелостниците, които тези дни имат балове и са си резервирали ресторанти и хотели в курортния комплекс Златни пясъци, са принудени да си носят куфарите и костюмите на ръка минимум километър - два. Причината са изключителните мерки за сигурност, наложени заради срещата на цялото ръководство на НАТО, която започна във Варна.

Тъй като голяма част от близо 250-те делегати, които ще заседават край Варна в дните до 30 май, са настанени в два от петзвездните хотели на първа линия в курортния комплекс, районите са отцепени и охраната не дава и пиле да прехвръкне. Оказа се, че абитуриентите не са сред гостите на комплекса с предимство и са принудени да оставят луксозните возила в периферията на Златните и да носят куфарите и официалните тоалети пеша по стръмните алеи до ангажираните за балната вечер хотели.

Заседанието на Парламентарната асамблея на НАТО, на което ще се подготви срещата на върха през октомври в Румъния започна. В него ще участват генералният секретар на НАТО Андерс фог Расмусен, председателят на асамблеята Карл Ламерс и командващият съюзните сили в Неапол адмирал Самюел Локлиър. Те ще присъстват в последния ден от заседанията на асамблеята заедно с премиера Бойко Борисов.

Според предварителната програма темите, които ще бъдат обсъдени са - борбата с кибертероризма, управлението на Афганистан, ядреното разоръжаване в Европа, икономическата криза и сигурността, финансовата криза и влиянието й върху Централна и Източна Европа, сигурността в Африка и Арабския залив.

Отделно е предвидено заседание, в което ще участва и руска правителствена делегация. Очаква се да бъде обсъден въпросът с изграждането на противоракетния щит в Източна Европа, срещу което Москва протестира. Миналата седмица Букурещ и Вашингтон се договориха за разполагане на зенитни комплекси от щита в Румъния. Това предизвика остра руска реакция.

В заседанието на Парламентарната асамблея, което за втори път се провежда в България, участват над 250 парламентаристи. С доклада ще се включат министрите на външните работи Николай Младенов, на отбраната Аню Ангелов и на икономиката Трайчо Трайков.

Източник: vNews




Още по темата: общо новини по темата: 9
18.05.2016 »
30.05.2011 »
28.05.2011 »
25.05.2011 »
25.05.2011 »
18.05.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Asambleyata-na-NATO-vuv-Varna-svali-abiturientite-ot-kolite-257384
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.