Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва третиране срещу вредители във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 13:47 / 28.05.2011Коментари ()885
© Impact Press Group
Във връзка с борба с вредителите по земеделските култури е необходимо земеделските производители да вземат мерки за опазване на пчелите си от отравяне, предупреждават от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.

При скорост на вятъра не повече от 2м/сек. с авиационна техника ще бъдат обработени площи, намиращи се на не по-малко от 50 м. от населените места и пчелините. В зависимост от посоката на вятъра са приети и защитни зони, уточняват от дирекцията, забранено е прелитането над населените места и пчелините. Сред мерките влиза и забрана за употреба на продукти за растителна защита, препарати за дезинфекция и дезинсекция върху земеделските и горски култури , трайни и крайпътни насаждения, както и медоносна растителност, която цъфти или отделя мана. Освен това не е разрешено и третирането на площи с цъфтяща растителност и такива около пасищни площи и вододайни зони. 5 дни преди началото на третирането с авиационна или наземна техника, възложителят е длъжен да уведоми съответната община и областната дирекция по безопасност на храните.

Третирането започва само след като възложителят е получил съобщение от кмета, че пчеларите са предупредени за предстоящото третиране.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochva-tretirane-sreshtu-vrediteli-vuv-Varnensko-257669
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.