Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започна туристическият сезон във варненския Аквариум
Автор: Екип Varna24.bg 16:04 / 02.06.2011Коментари ()872
© Varna24.bg
Започна туристическия сезон във варненския Аквариум. Това заяви Асен Николов управител на Аквариума във Варна. Той уточни, че символично се взима като началото на летния туристически сезон датата 1-ви юни, когато работното време се увеличава. Николов подчерта, че тази година се очаква ръст на посетителите, предвид прогнозите на специалистите в бранша.

Той добави, че най-силните месеци в аквариума са предстоящите три, като за край на сезона се взима датата 1-ви октомври. Управителят на варненския аквариум подчерта, че до 10 дни колекцията от риби ще бъде допълнена с още няколко вида сладководни риби, които се срещата в реките в България, както и с няколко соленоводни.

"Забавиха се нещата при нас, но се надявам до 10 дни новите попълнения да са факт", коментира Николов. Той добави, че към момента в Аквариума има към 70 вида риби, 40 от които са екзотични, 20 са соленоводни и едва 10 са речни. Сред най-интересните видове са трите вида пирани, които се хранят предимно с трицона, както и единствената двойнодишаща риба в България. "Имаме най-различни риби, но търсим варианти да разнообразяваме колекцията, за да могат посетителите да останат доволни", каза в заключение Асен Николов.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochna-turisticheskiyat-sezon-vuv-varnenskiya-Akvarium-259211
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.