Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Андрей Василев: Чадъри концесия не плащат
Автор: Екип Varna24.bg 16:41 / 02.06.2011Коментари ()1175
© Varna24.bg
Икономическата криза наистина върна хората по градските плажове, но това не променя финансовата равносметка. След като концесионерите бяха задължени да освободят 50% от плажната ивица, мнозина варненци предпочитат да си купят чадър, вместо да си наемат такъв.

Таксите за чадъри и шезлонги не могат да възстановят направените инвестиции, коментира Андрей Василев, търговски пълномощник на концесионерите. Заведенията в тила или на самия плаж са тези, които избиват разходите по концесионната вноска. Методиката за плащането й е базирана на чиста активна пясъчна площ. Местоположението не се взима под внимание, въпреки че трябва да бъде фактор за ценообразуване. Приходите от плажа на Златни пясъци очевидно не могат да се сравняват с тези от "Фичоза" например, изтъкна Василев.

По думите му, освен това, концесионната вноска непрекъснато расте, тъй като е обвързана с минималната работна заплата.
В момента на варненския плаж има 40-50 заведения. Тенденцията е да се обособяват повече луксозни зони за плажуване, каквато е "Рапонги". Потенциал за нови атракции има и на Трета буна, и на Офицерския плаж. Тези възможности обаче ще се оползотворят успоредно с реализацията на проекта "Алея Първа", уточни още Андрей Василев.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Andrei-Vasilev-Chaduri-koncesiya-ne-plashtat-259222
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.