Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Незаконните бараки на Св. св. Константин и Елена остават до края на сезона
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 03.06.2011Коментари ()720
© Varna24.bg
Незаконните бараки на територията на Св. св. Константин и Елена няма да бъдат премахнати преди края на туристическия сезон, въпреки изричното настояване на стопаните на курорта. Това съобщи Андрей Василев, който в качеството си на общински съветник неотдавна постави проблема пред местния парламент.

Търговските обекти няма как да бъдат съборени, докато е в сила забраната за строителство по комплексите. Ветото в рамките на летния сезон важи както за вдигането на градежи, така и за премахването им, уточни Иван Иванов, шеф на общинския отдел за контрол на търговската дейност.

Казусът бе поставен за обсъждане в комисията по собственост и стопанство още през април. Тогава съветниците дадоха срок от 10 дни на кметската администрация да провери законността на обектите, след което всички извън схемата да бъдат премахнати. В крайна сметка обаче над 40 незаконни павилиона в Св. св. Константин и Елена ще останат през летния сезон, въпреки че не са предвидени в схемите за разполагане на сезонни обекти. В отговор стопаните на курортния комплекс вече са прекъснали тока и водата на бараките в нарушение. При това положение тези от тях, които предлагат храни и напитки, трябва да спрат да функционират, тъй като не отговарят на нормативите. За целта е необходимо да се задействат съответните контролни органи от Агенцията по храните, допусна Андрей Василев.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Nezakonnite-baraki-na-Sv-sv-Konstantin-i-Elena-ostavat-do-kraya-na-sezona-259488
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.