Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хлебопроизводител: Зависим изключително много от туристическия сезон
Автор: Екип Varna24.bg 15:35 / 06.06.2011Коментари ()723
© Impact Press Group
Хлебопроизводителите във Варна зависим изключително много от туристическия сезон. Това заяви Иво Бонев председател на Съюза на хлебопроизводителите във Варна. Той коментира, че погледите на всички от бранша са насочени именно към сезона, за който се твърди, че ще бъде много силен.

"Аз си пожелавам да не бъдат чак толкова много туристите, а да бъдат по-платежоспособни и качествени", каза още Бонев и добави, че това би могло да стане единствено ако се подобри качеството на услугите в сектора. Той обясни, че до сега се е наблюдавал един непрекъснат спад в цените на услугите, предимно заради кризата, като този спад предполага и доста по-ниско качество. Според Иво Бонев проблема не е и толкова в цените, колкото в доходите, което означава, че трябва да се търсят по-добрите клиенти, които са готови да дадат повече пари за съответния продукт - в това число и хранителен. По отношение на това, с какъв хляб се хранят туристите по курортите Иво Бонев заяви, че това много зависи от политиката на хотелиерите.

"Съгласете се, че когато намалиш цената на нощувка със закуска на 15 лева няма как да се предложат адекватни и качествени продукти - хлебни и сладкарски", коментира специалистът и посочи, че когато се търси един добър сервиз тогава бизнесът се ориентира към по-качествените продукти в хранителния бранш.

Той обясни, че става въпрос за предлаганите на туристите различни видове хлябове - земелки, тъмни хлябове, кроасани, кифли и различните видове баници. Бонев коментира, че преди няколко години е имало дори туристи, които са си закупували български хляб и са го носили в родните си страни, защото са били очаровани от вкусът на традиционния български хляб.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Hleboproizvoditel-Zavisim-izklyuchitelno-mnogo-ot-turisticheskiya-sezon-260227
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.