Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Барикада от промоции на входа на Морската
Автор: Екип Varna24.bg 12:19 / 13.06.2011Коментари ()971
© Varna24.bg
Централният вход на Морската градина ще бъде затрупан със сцени, изложби и всевъзможни конструкции почти през цялото лято. Колонадата, която е архитектурна забележителност на града ни и един от най-ярките му символи, е пръв избор за повечето фирми, които искат да използват лятото за промоции и PR акции. Общината пък не успява да ги насочи на друго място, въпреки че години наред декларира желание да го направи.

"Площадът пред Операта не е подходящо място заради това, че камионите изпочупват плочките. Амфитеатърът в Морската градина пък е по-подходящ само за културни прояви, които имат сериозна предварителна разгласа", заяви шефът на дирекция "Осигуряване и опазване на обществения ред" Стойчо Бакалов.

Той допълни, че лично полага всички усилия атрактивната зона да остане свободна, но това се оказва изключително трудно. Бакалов каза също, че повечето от проявите ще са на напливи и отливи в месеците на активния туристически сезон. Парелелно с това очевидна заочва да става деформацията на паважа на ларгото. Части от него пред хотел "Одесос" и ФК вече са хлътнали, а изпълнената прецизно настилка на места вече е вълнообразна. Според експерти опасност за увреждане на автомобилния подлез под входа на Морската градина засега няма. Заради отнасянето на по-долните слоеве на настилката обаче част от паветата край цветарниците по ларгото пропадат.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Barikada-ot-promocii-na-vhoda-na-Morskata-262088
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.