Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Остават около 20 000 лева за социални помощи в общинския бюджет
Автор: Екип Varna24.bg 15:26 / 14.06.2011Коментари ()699
© Varna24.bg
Остават малко над 20 000 лева за отпускане на социални помощи до края на годината. Това стана ясно по време на заседание на общинската комисия "Социални дейности и жилищна политика".

Общинските съветници гласуваха отпускането на 105 помощи за задоволяване на основни жизнени и комунални битови потребности с размер от 150 до 2000 лева и отказаха финансова подкрепа на 30 души. Бяха одобрени няколко искания за персонална пенсия на деца.

Членовете на комисията одобриха предложението на кмета на Община Варна за промяна вида на социалната услуга от Дневен център за стари хора в Център за социална рехабилитация и интеграция на възрастни хора.

Положителен вот получи и предложението на градоначалника за разкриване на Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания. Тази идея е заложена в Общинската стратегия за развитие на социалните услуги 2011-2015 година.

Членовете на комисията гласуваха центърът да функционира като делегирана държавна дейност с капацитет 40 места, считано от април 2012 година.

По време на заседанието стана ясно, че не са открити нередности по време на проверка на Агенцията по социално подпомагане и корупционната комисия в Дом за стари хора "Св. Иван Златоуст". Контролът е извършен в резултат от подаден сигнал за качеството на извършваните услуги.

Впоследствие се оказало, че човекът, който е подал сигнала, не може да бъде открит. Той е предоставил нереални имена и адрес.

Проверката на анонимен и неоснователен сигнал предизвика възмущението на Радослав Коев от "Отечество". Според д-р Ивайло Бояджиев от "Нова сила", една такава проверка никога не е излишна, защото създава спокойствие у хората, че има контрол на дейността.

По предложение на д-р Бояджиев съветниците гласуваха да се отправи препоръка към управителя на дома договорите на потребителите да станат безсрочни. Причината, която посочи членът на комисията по социално подпомагане, е да се създаде сигурност за обитателите, които към момента сключват договор за едва 2 месеца.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ostavat-okolo-20-000-leva-za-socialni-pomoshti-v-obshtinskiya-byudzhet-262470
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.