Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Държавата няма да увеличава дела си в МБАЛ "Света Анна"
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 19.06.2011Коментари ()802
Делът на държавата в МБАЛ "Света Анна" във Варна няма да се увеличава. Това стана ясно след проведеното в петък общо събрание на дружеството. Държавата държи 51% от акциите на бившата Окръжна болница. Поставих въпроса варненският Общински съвет да увеличи акционерния си дял, който сега е 33,6%, каза представителят на местния парламент д-р Ивайло Бояджиев. Предложението бе парите за направените дарения да бъдат признати за апортни вноски. Само за т.г. те са в размер на 600 000 лв. Въпросът ще бъде поставен за гласуване на следващото общо събрание, допълни д-р Бояджиев. Според официалната информация за периода 2005-2010 г. общината е дарила на лечебното заведение апаратура и медицинско обзавеждане на стойност 2,8 млн. лв.

Общото събрание е приело отчетите за м.г. и направените одити, но не е освободило от отговорност управителния съвет. Промени в борда не са правени.

Проблемът с увеличаването на дела на общината в МБАЛ "Света Анна" ще бъде обсъден в комисията по собственост и стопанство към Общинския съвет и след консултации с юристи ще се излезе с решение по казуса.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Durzhavata-nyama-da-uvelichava-dela-si-v-MBAL-Sveta-Anna-263646
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.