Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненските шофьори пред гражданско неподчинение
Автор: Екип Varna24.bg 17:04 / 22.06.2011Коментари ()1278
© Varna24.bg
Варненските шофьори заплашват с гражданско неподчинение заради ниските цени на таксиметровите услуги в началото на туристическия сезон в града. Това заяви Димчо Иванов председател на таксиметровия синдикат "Авто 94" във Варна.

Според него освен горна граница за цената на таксиметровата услуга трябва да има и долна за да не се сваля цената спекулативно. "Някои от таксиметровите централи свалиха прекалено много цената и по този начин повечето от колегите ще фалират защото не могат да си избият разходите", категоричен беше Димчо Иванов.

Той посочи, че въвеждането на експлоатационна възраст за транспортните средства, които извършват обществен превоз, каквито предложения се появиха след трагедията край Пловдив, е твърде трудно осъществимо защото по тази логика трябва да се въведе пределна възраст и за корабите и за самолетите.

"Има европейска директива, която не поставя ограничения във възрастта на автомобилите и автобусите извършващи вътрешен превоз. Закупуването на нови автомобили за таксиметров превоз обаче в момента е почти невъзможно защото в тази криза банките не отпускат кредити за това. Ние преди време предложихме проектозакон, в който да се казва, че горната граница на таксиметровите автомобили трябва да бъде 15 години", подчерта още Димчо Иванов.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskite-shofyori-pred-grazhdansko-nepodchinenie-264604
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.