Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започват масови проверки на туристически кораби по Северното Черноморие и през почивните дни
Автор: Екип Varna24.bg 12:55 / 02.07.2011Коментари ()645
Масови проверки на туристическите кораби по Северното Черноморие започват инспектори от "Морска администрация". Това каза изпълнителният директор Сергей Църнаклийски. Проверки ще бъдат извършвани и по Южното Черноморие. За да се извършва непрекъснат контрол върху дейността на корабите за разходки на туристи и карането на джетове, през това лято екипите във Варна и Бургас ще бъдат подсилени чрез командироване на служители от София.

Проверки ще се извършват през целия сезон, по море и по суша, включително през почивните дни. Контролът по вода ще бъде реализирани с участието на Гранична полиция. По думи на Сергей Църнаклийски - една от основните функции на администрацията е отговорност по отношение безопасността на малките плавателни съдове и безопасността на туристите, които се превозват с такива кораби. Тази година ще бъде въведена практика на засилен контрол извън работно време. През уикенда дежурни инспектори, съвместно с Гранична полиция, ще извършват превантивен контрол на водно атрактивните услуги, които се предлагат по Черноморието на района на пристанищата във Варна и Бургас. Такива проверки през уикенда ще се извършват за първа година.

Източник: агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochvat-masovi-proverki-na-turisticheski-korabi-po-Severnoto-Chernomorie-i-prez-pochivnite-dni-267257
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.