Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лекции на английски и руски за туристите в обсерваторията
Автор: Екип Varna24.bg 12:16 / 04.07.2011Коментари ()782
©
И това лято обсерваторията във Варна "Н. Коперник" ще посреща туристи, като специално за тях са предвидени лекции на английски и руски език. Това каза Свежина Димитрова директор на обсерваторията. Освен това пред гостите ще бъдат прожектирани филми, които са на всякакви езици.

Димитрова посочи, че има филми за "Хъбъл", сблъсъците в космоса и още много ленти за историята на Вселената. През тази година са направени и специални рекламни материали за планетариума, с които специалистите се надяват да привлекат повече туристи.

"Ние водим разговори предимно с туроператорите, които заявяват голям интерес през този сезон", коментира Димитрова. Тя добави, че през миналия летен сезон е имало групи предимно от руски туристи, както и такива, които са били отседнали в курорта "Албена", както и много англоговорящи туристи. Тази година обаче се очаква посетители да са още повече спрямо миналия сезон. Директора на варненската обсерватория посочи, че най-голям интерес сред посетители е разглеждането на звездното небе с телескоп, обзорната лекция, която разказва за възникването на Вселената. Свежина Димитрова заяви, че в разгара на лятото лекциите в планетариума се провеждат общо шест пъти.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Lekcii-na-angliiski-i-ruski-za-turistite-v-observatoriyata-267641
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.