Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветници искат още три обекта в инфраструктурната програма на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:41 / 26.07.2011Коментари ()683
© Varna24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Още три обекта да бъдат заложени в инфраструктурната програма поискаха днес общинските съветници от комисията по архитектура, които разгледаха отчета за шестмесечието и актуализацията на бюджета. Те предлагат да се заделят средства за изграждане на тротоара по околъвръстния път пред Военна болница, да се направи паркинг на ул. "Никола Козлев", както и да се постави осветление пътната отсечка от ВСУ до спирка "Ген. Заимов". Местните депутати не посочиха откъде ще се вземат средствата. Предложенията ще бъдат обсъдени в комисията по финанси, където ще се вземе окончателно решение.

В отсъствието на общинар от финансовата дирекция, местните депутати задаваха въпроси без отговори. Така и не стана ясно в каква посока ще бъде актуализиран бюджетът. Въпреки поисканото от червения съветник Николай Джагаров, някой от администрацията да представи проект-предложението, това така и не бе изпълнено. Мотивът на председателя на комисията Владимир Тонев от "Нашият град" бе, че представените документи са достатъчни.

Шефът на дирекцията по "Инженерна инфраструктура" Стоян Димитров обясни, че средствата за изграждане на ново улично осветление са намалени от 660 000 на 600 000 лв. Той посочи, че е необходимо, те да се завишат, тъй като при предстоящия ремонт на площад "Независимост" от бившия магазин "Валентина" до ул. "Воден" е добре да се поставят нови осветителни тела. Предложението обаче така и не беше подложено на гласуване.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Suvetnici-iskat-oshte-tri-obekta-v-infrastrukturnata-programa-na-Varna-273982
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.