Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
РЗИ - Варна: Фекалните бактерии на плажа под нормата
Автор: Екип Varna24.bg 14:57 / 29.07.2011Коментари ()716
© Varna24.bg
В шокаровия канал вероятно има нерегламентирано заустени битови води. Това стана ясно от думите на шефа на Регионалната здравна инспекция във Варна д-р Божанка Георгиева. Тя уточни, че засега нивата на фекални бактерии, които се откриват при замерванията на ведомството на плажа, не са толкова големи, че да се наложи затварянето на плажа.

Проблем в шокаровия канал обаче има и не сме ние хората, които трябва да открият какъв е той, добави Георгиева. По думите й тази стара язва на Варна е единственият възможен източник за влошаването на микробиологичните показатели на водата в района, защото е установено, че всички околни обекти са включени към битовата канализация. Замърсяванията се получавали периодично и логиката сочи, че вероятно от време на време нещо се излива в шокаровия канал.

Информирали сме няколко пъти за проблема община Варна, каза още д-р Георгиева. Тя добави, че засега няма опасност да се повтори сценарият от лятото на 2007 г., когато заради прекалено високи нива на коки южният плаж беше затворен.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/RZI-Varna-Fekalnite-bakterii-na-plazha-pod-normata-274886
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.