Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подводни течения и дънни ями предизвикаха редица инциденти по Варненските плажове
Автор: Екип Varna24.bg 09:33 / 08.08.2011Коментари ()1535
© Varna24.bg
Десетки инциденти са станали по плажовете във Варна и курортите през уикенда. Това съобщи д-р Иван Иванов управител на ДКЦ I "Св. Климентина", което осигурява медицинското обслужване по плажовете в региона. През съботния ден, лекарските екипи са оказали първа помощ на 24 годишен мъж от София, който попадайки в дънна яма получава луксация на колянна става. Младежът е изпратен за лекарско наблюдение в болнично заведение. Медицинските екипи са оказали първа помощ и на 33 годишна жена от Варна, която колабирала на Южен плаж. Друга 29 годишна жена, бременна в осми месец е колабирала на Варненски плаж. Оказана й е първа помощ и е насочена към АГ болница за основен преглед. През съботния ден на Варненски плаж се е давело осем годишно дете. Детето е спасено, но родителите му не са открити по време и непосредствено след инцидента. Отново в събота, две деветнадесет годишни момичета от Разград са се давели на Централен плаж. Извадени са навреме и им е оказана първа помощ.

През днешния ден, на Първа буна, докато се разхожда край морето се наранява на камъните и е с разбита глава 76-годишен българин. Оказана му е медицинска помощ и е насочен към МБАЛ "Св. Анна". Три момичета на 17, 18 и 19 години от Попово попадат на дънна яма на Централен плаж. Имало е силно течение и момичетата са спасени с много големи усилия. Спасен е и моряк от Латвия, който слизайки пиян от кораба, получава хипертонична криза. На малък плаж в "Св. Св. Константин и Елена", 50-годишен мъж получава контузна рана на гърдите. Получил е медицинска помощ на място, без да се налага хоспитализация. Заради наситените инциденти през последните дни е назначен още един лекар-реаниматор, който ще отговаря за най-опасният Южен плаж във Варна, както и за плаж "Рапонги" във Варна.

Източник: агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Podvodni-techeniya-i-dunni-yami-predizvikaha-redica-incidenti-po-Varnenskite-plazhove-277134
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.