Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Оригинален начин да печелят в жегата намериха варненските ученици
Автор: Екип Varna24.bg 09:18 / 23.08.2011Коментари ()1129
© Impact Press Group
Снимка Архив
Хлапета заработват джобни, като пазаруват на възрастни съседки през ваканцията и прибират стотинките от рестото. Детската предприемчивост най-често остава скрита за работещите родители, а припечеленото се харчи по избор за сладолед, китайски играчки и книжки от серийни издания.

Разбрах, че синът ми петокласник изкарва допълнителни пари, когато бабичка от входа ми поръча една сутрин да й се обади. Оказа се, че повече от месец жената разчитала на него да й купува хляб и зеленчуци в жегите, като винаги закръгляла сумата, за да остане нещо и за детето, разказа потресена майка. Няма лошо, нека се учат да си правят сметката от малки, реди възрастна дама, докато подава на съседско момиченце списък с продуктите, които й трябват, и десетолевка, от която заръчва да й върне само 2 лева. Болят ме краката, едва дишам в горещините, пък и ще свърша някоя работа, докато покупките пристигнат, доволна е пенсионерката. Обикновено пазаруваме от районния хипермаркет, където най-евтиният бял хляб е 69 стотинки, а намаленията предварително се обявяват във вестници и брошури, компетентно разяснява малчуган от варненския квартал "Владиславово".

Заедно със съученици той опитал преди време да се вклини в схемата "Може ли да ви върна количката", действаща по паркингите на големите магазини. Там се изкарват до 5 лева дневно от монетите, с които количката се отключва, но монополът се държи от мургави хлапета, настроени войнствено срещу натрапниците.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Originalen-nachin-da-pechelyat-v-zhegata-nameriha-varnenskite-uchenici-281261
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.