Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Днес е последен ден за свързване на аптеките с НАП
Автор: Екип Varna24.bg 08:52 / 31.08.2011Коментари ()287
© Varna24.bg
Стотици аптеки свързаха касовите си апарати с НАП през последната една седмица. Сервизните фирми работят на максимални обороти, за да може на първи септември фармацевтите да бъдат изрядни. Днес е последен ден, в който задължените лица трябва да изпълнят изискването за изградена дистанционна връзка.

Изискването касае регистрираните по Закона за ДДС търговци на дребно, които продават лекарства в аптеки и дрогерии съгласно Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. То не важи за складовете например, които са търговци на едро.

В края на ноември тази година пък изтича срокът, в който регистрираните по ДДС търговци на зърно трябва да осигурят същата връзка на касовите си апарати с информационната система на НАП. Срокът важи само за тези търговци на зърно, които освен регистрация по Закона за ДДС, имат такава и по Закона за съхранение и търговия със зърно.

Глоба до 10 000 лева и дори затваряне грози обектите, които след законовия срок работят без да са спазили изискването, предупреждава НАП.

От дирекцията напомнят, че за всички останали търговци срокът за установяване на дистанционна връзка с приходната администрация е 31 март 2012 година.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Dnes-e-posleden-den-za-svurzvane-na-aptekite-s-NAP-283559
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.