Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Докторите от Окръжна в страх за земята
Автор: Екип Varna24.bg 11:07 / 05.10.2011Коментари ()1517
© Varna24.bg
Нов сценарий започна да се обсъжда в града за бъдещето на Окръжна болница. Притесненията са, че тя ще стане строителна площадка, прилапана от частен инвеститор.
Допълнителен смут внесе срещата между работещите в болницата и кандидата за кмет на ГЕРБ Кирил Йорданов. Въпросът каква е съдбата на земята под болницата, която е общинска, беше повдигнат още в началото на срещата от шефа на МБАЛ "Св. Анна" д-р Веселин Николов. Досегашният кмет опита да успокои притесненията на медиците, като посочи, че въпросът може да бъде уреден, но така и не стана ясно как точно.

И в момента болницата ползва терена, без да плаща наем, но с него се разпорежда Общинският съвет. Единият вариант е земята да се отдаде на болницата за безвъзмездно ползване, а друг - да се прехвърли в активите на Окръжна. Кой от двата би се сбъднал, ще покаже само времето.

Според противниците на прехвърлянето на земята в активите на "Св. Анна" така се дава възможност на държавата много по-лесно да приватизира болницата, каквито заявки са давани нееднократно. Според други пък каквито и обещания да се дават в предизборната кампания, подобно решение се взима от Общинския съвет, а той засега не е ясно какъв ще е.
И докато едни обмислят какво всъщност ще стане със земята, лекари от различни сектори на болницата негодуват, че се налага да работят със средновековна апаратура, както и че трябва да се намери решение за Спешния център, който се обезкръвява откъм кадри заради ниското заплащане.
"Вместо ръководството на болницата да се занимава с политически срещи в работно време, следва да се заеме със Спешния център, тъй като проблемът там все още не е решен", пък бе лаконичният коментар на досегашния председател на здравната комисия към местния парламент и лекар в "Св. Анна" д-р Ивайло Митковски.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Doktorite-ot-Okruzhna-v-strah-za-zemyata-292966
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.