Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бор виси застрашително в задния двор на варненско семейство
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 24.10.2011Коментари ()1187
© Народно дело
50-годишен бор виси застрашително в задния двор на семейство Горневи от последната буря насам. Корените му са наполовина над земята - държи се само на половината от тях. Слава Богу, наклонът не е към къщата, а в обратна посока, но ако се стовари, ще падне точно върху трафопост, захранващ квартала, обясняват Галина Горнева и съседите й.

Къщата на улица "Рила" 26 е на 80 години, в момента е в ремонт и същевременно е обитавана от 4 семейства. Живеещите там се тревожат, че при следваща буря, макар и по-слаба, борът окончателно ще падне. Подали сигнал за ситуацията на телефони 112 и 160, обадили се дори в енергото заради заплахата над трафопоста, но оттам казали, че не става въпрос за тяхна собственост. Жалвали се и на бригадата, която събирала падналите клони, но и оттам не получили реакция вече седмица.

Според съседите борът е над половин век, тъй като бил засят от Галин Горнев още в детството му. Сега съпругата му е решила да ходи в общината независимо от изборните вълнения през последните дни, за да предотврати по-сериозни последствия в случай на падане на дървото.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Bor-visi-zastrashitelno-v-zadniya-dvor-na-varnensko-semeistvo-298696
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.