Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Върнаха на държавата имоти за милиони край морето
Автор: Екип Varna24.bg 09:32 / 28.10.2011Коментари ()1184
©
Окръжен съд в Добрич върна имоти за милиони на брега на морето до курорта Албена. Магистратите уважиха три иска на държавата срещу купувачи на имоти по бетонната алея между курорта Албена и Балчик. Съдът обяви сделките, сключени между бившия областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев и купувачите, за нищожни.

Теренът от 10 636 кв. м, закупен от "Балчик плаза" ООД - гр. Варна, се връща на държавата поради противоречие със закона. С решения на съда е прогласена нищожност на още два договора за продажба на право на собственост върху други два имота със същата площ, закупени от "Ей Пи Инвест 09" ООД - гр. Варна.

Окръжен съд прогласи и нищожност на трите договора за продажба на имотите, защото предметът на сделката е невъзможен от правна гледна точка. В документа съдът признава за установено, че спорните имоти са публична и изключителна държавна собственост.

Фирмите са осъдени да предадат владението на имотите на държавата, представлявана от министъра на регионалното развитие и благоустройството, чрез пълномощника му областния управител на област Добрич. Двете дружества трябва да заплатят и държавна такса по всяко от делата в размер на 7538,25 лв.

От окръжния съд в Добрич припомнят, че съдът вече върна на държавата три имота, придобити от "Ренкон" ООД и от "Сезони" ЕООД.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Vurnaha-na-durzhavata-imoti-za-milioni-krai-moreto-299904
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.