Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мутри вилнеят на балотажа в Аврен
Автор: Екип Varna24.bg 11:36 / 01.11.2011Коментари ()1667
© Народно дело
Отвличане и заплаха с нож, опрян в гърлото - това ще запомни от балотажа пълномощникът на БСП в Аврен Асен Баков. Кошмарът започнал в центъра на село Тръстиково около 13 часа в неделя.

"Бях на улицата, когато при мен дойде eдин от кандидатите от първия тур и с висок тон ми извика: "Бързо, бързо, качвай се в джипа." Тъй като напоследък имам болки и бавно се придвижвам, той ме хвана за ръкава и ме бутна на предната седалка на джипа си", разказа самият Баков. Колата се отправила извън селото, като през цялото време вътре се е крещяло. На около половин километър от селото джипът спрял.

"На задната седалка беше общински съветник с още един. Хвана ме за гушата изотзад. Нямах въздух. Изкара нож, опря го в гърлото ми и започна да ме заплашва с думите: "Ще те заколя, ако не гласуваш за когото трябва и не агитираш останалите!", разказва Баков с разтреперан глас. Мъжете, които са подкрепяли ГЕРБ на местно ниво, отворили вратата на джипа и освободили застъпника на БСП.

"Изоставиха ме като куче посред нищото, край нивите извън селото. Аз не знаех къде съм. Мина един от селото, видя, че съм в безпомощно състояние и ме закара до центъра", спомня си Баков.

В объркването си от кошмара първо звъни на хората си от щаба на БСП и набързо казва какво му се е случило. "Дойдоха и ме заведоха в полицейското управление в Аврен. Оттам насетне трудно си спомням. Как е възможно да се случи подобно нещо", коментира човекът, който от години взима активно участие в организирането на избори във Варна и областта.

"Седем часа съм бил в полицията да давам сведения. Дойдоха прокурори от Варна. Научих, че нападателите ми са разпитани, а ножът, с който ме заплашваха, е предаден на полицаите", коментира още пострадалият. Негови колеги от партийния щаб потвърдиха не само за случая, но допълниха, че при разпитите са участвали и двама свидетели, които са видели как го взимат в джипа.

За случая потвърди говорителят на окръжната прокуратура - Варна, Радослав Лазаров, като посочи, че преписката е в районната прокуратура - Варна.

БСП готви жалба за касиране на вота

Касиране на вота в Аврен ще иска БСП. Готвят се жалби до ЦИК, до ОИК и до съда във връзка с инцидента с Асен Баков. Отделна жалба се подготвя и за партийна активистка, която по списък раздавала пари в петък преди вота.

"Това, което се случи в неделя, е демонстрация на сила. В Аврен победиха парите", коментира кандидатът на БСП Тодорка Павлова. Тя участва в балотажа срещу Емануил Манолов от ГЕРБ и загуби битката с 265 гласа. "За съжаление и двамата, участвали в инцидента с Баков, са избрани за общински съветници. Единият от тях се готви да оглави Общинския съвет", допълни Павлова.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 2
01.12.2011 »
03.11.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Mutri-vilneyat-na-balotazha-v-Avren-301075
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.