Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължава подписката за обособяването на "Виница" като отделен район
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 07.11.2011Коментари ()1415
Подписката за отделянето на варненския кв. "Виница" и прилежащите му селищни образувания в отделен район ще продължи. Това заяви председателят на Обществен съвет "Виница" Георги Козарев.

По неговите думи, част от жителите на крайния квартал и съседните вилни зони настояват за обособяването на самостоятелен административен район. Според вининчани, кварталът отговаря на законовите изисквания за да има собствени кмет и администрация. Като отделен район "Виница" би могла да се справи по-лесно с кварталните проблеми, да започне пълно обновяване на пътната инфраструктура, канализацията, строеж на детски площадки и спортни игрища, смята Георги Козарев.

Според него, около 25 000 са само регистрираните жители на "Виница" и съседните вилни зони - от местността "Добрева чешма" до Спорт палас. "Проблемите на всички селища в района - от Евксиноград до "Виница" са еднакви. Водил съм разговори с представители на различни политически сили. Повечето от тях поставят непосилни условия за референдум за отделяне на квартала в отделен район на Варна - искат не по малко от 10 -12 000 подписа, което е много трудно", подчерта Георги Козарев.

Във кв. "Виница" от повече от три месеца върви подписка за отделянето на квартала от район "Приморски". Козарев беше категоричен, че искането за местен референдум е подкрепено с подписите на почти 1 000 жители на квартала. "Заради изборите през октомври работата по беше в застой, но съвсем скоро ще се съберем за да обсъдим последващите стъпки", посочи още Георги Козарев.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 3
28.11.2011 »
10.11.2011 »
27.09.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Produlzhava-podpiskata-za-obosobyavaneto-na-Vinica-kato-otdelen-raion-302632
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.