Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Семеен център Мари" - Варна приключва важен проект
Автор: Екип Varna24.bg 13:48 / 15.11.2011Коментари ()645
Проектната идея е разработване на програми за работа с деца и лица със специални потребности и демонстриране на мултдисциплинарен подход при разработване на програми с практическа насоченост чрез обогатяване на инструментариума на специалистите.

По време на проектния период се проведоха Обучителни семинари с екипите на Оздравителна детска градина №9 и ЦСРИ «Чайка» по прилагане на програмите, с цел повишаване капацитета на екипите и развитие на бъдещи партньорства между институции и НПО. Петнадесет семейства се включиха в сесии за повишаване на социалните умения на родителите и усвояване на знания за водене на обучение в семейна среда.

На проведения празник »Да бъдем заедно» с участието на доброволци се постигна не само привличане вниманието на обществеността към проблемите на семействата на лица с интелектуален дефицит, но и реално включване на децата и лицата - потребители на ЦСРИ и ОДГ по време на празника и другите дейности по проекта.

Заключително събитие е провеждане на Кръгла маса на тема: "Ролята на гражданския принос за промяна на традиционните модели за работа с лица с интелектуална изостаналост", която ще се проведе на 17.11.11. в х-л Модус /в близост до ФК - Варна/

Ключови моменти на дискусията:
• Споделяне иновативни практики на НПО - доставчици на социални услуги за подкрепа на семействата, в които има лица с умствени увреждания.
• Приложими техники и методи на работа за хората с умствени затруднения.
• Ефективност на действащите методики за работа на социалните услуги
• Обсъждане на Конвенцията за правата на хората с увреждания

Програмата на Кръглата маса ще обхваща теми, свързани с ефективността на действащите методики за работа на социалните услуги, обсъждане на проблемите със синхронизиране на програмите в институциите, работещи с деца и лица с умствени затруднения, дефицити и практики, които нарушават правата на семействата с лица с интелектуална изостаналост.


На кръглата маса са поканени да участват Доставчици на социални услуги за лица с интелектуални затруднения, специалисти, представители на местната власт и държавни институции.


Проекта се финансира от Българската Асоциация на Лица с Интелектуални Затруднения.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Semeen-centur-Mari-Varna-priklyuchva-vazhen-proekt-304932
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.