Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Второ кметство във Варна се мести в мол
Автор: Екип Varna24.bg 09:07 / 21.11.2011Коментари ()1121
© Varna24.bg
Второ кметство във Варна може да се настани в мол, ако сделката мине в съда. В търговски център вече работи кметство Аспарухово.

Новият адрес на кметство "Младост" ще бъде в "Пфое мол", след като собственикът на първия търговски център в морския град участва в общински търг за осигуряване на подходяща сграда за служителите на района. Настаняването на службите на районното кметство може да се случи след замяна на площ в елитната сграда срещу 4 имота с обща площ от 12 декара и доплащане на 2,6 млн. лева на разсрочено плащане.

Сделката бе одобрена от предишния общински съвет и оценена като изгодна. Общината няма средства, които да вложи в сграда на кметството, нито подходящ терен, който да е достъпен и удобен за дейността на службите в района. Така се стигна до предложението за замяна. Срещу имотите и доплащането община Варна ще получи цял корпус от сградата на "Пфое мол", чието местоположение прави сградата идеална за кметство. Сега служителите на "Младост"обитават първия етаж на жилищен блок в "Трошево", а теснотията мъчи не само работещите, а и гражданите.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vtoro-kmetstvo-vuv-Varna-se-mesti-v-mol-306373
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.