Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
1500 варненски деца ще се учат как да пазят планетата
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 22.11.2011Коментари ()758
©
Проект "ДА СЪХРАНИМ НАШИЯ ОБЩ ДОМ-ЗЕМЯТА" стартира от днес - 22.11.2011 г. в 10 детски градини във Варна. Неправителствената организация Сороптимист интернешънъл - клуб Варна с президент инж. Емилия Ангелова е инициатор и реализатор на идеята.

Проектът "ДА СЪХРАНИМ НАШИЯ ОБЩ ДОМ - ЗЕМЯТА" се реализира с подкрепата на Община Варна. Той обхваща около 1500 деца на възраст 5 и 6г. В рамките на 1 година децата ще придобият познания за важността и отговорността на всеки и всички към съхранението на планетата, за да формират лични навици в ежедневието по отношение пестенето на вода, енергия, чистота на природата, опазване на горите и разделно събиране на отпадъците.

Дамите от Сороптимист интернешънъл - клуб Варна са осигурили финансиране за създаването на авторски спектакъл, с текст и музика съобразена с възрастта на децата. Автор на забавните стихчета и песнички е актьора Свилен Стоянов. В представлението той ще включва и децата, които участвайки в забавните игри ще получават знания как да пазят природата. За целите на проекта е издадена и илюстрирана книжка с малки текстове, които дават съвети на децата как да пестят в ежедневието водата и енергията.

До месец май 2012 година в програмата на Сороптимист интернешънъл - клуб Варна ще бъдат включени всички детски заведения. Организацията работи и по създаването на други проекти в полза на обществото.



https://www.varna24.bg/novini/varna/1500-varnenski-deca-shte-se-uchat-kak-da-pazyat-planetata-306691
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.