Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във Варна експерти ще дискутират за добива на шистов газ
Автор: Екип Varna24.bg 12:25 / 24.11.2011Коментари ()682
© Varna24.bg
Инициативен комитет "За чиста България" организира обществена дискусия с експерти на тема: "Проучване и добив на шистов газ в България чрез метода "хидравличeн удар" /fracking/. Събитието ще се състои на 26.11.2011 г. от 12.00 ч. в кафе-театърa на Фестивален и Конгресен Център - гр. Варна.

Участие потвърдиха: проф. Нина Дюлгерова - доктор на икономическите науки, инж. Огнян Кованджийски - геолог, проф. Георги Георгиев - специалист по нефто-газова геология, проф. Константин Щерев- хидрогеолог, доц. Енчо Милушев - почвовед, безспорни авторитети с висока професионална отговорност. В дискусията участие ще вземе и Константин Дичев от "Коалиция срещу минни замърсявания". Поканени са държавни институции, отговорни за опазване здравето и живота на гражданите и предотвратяване на аварии и екологични щети и осъществяващи мониторинг върху компонентите на околната среда; браншови организации в сферата на туризма земеделието и други, представители на академичните среди и граждани.

Дискусията има отворен характер. Целта е широката общественост да получи достъп до информация и отговори на въпросите си по повод на един от най-сериозните и дискутирани в момента в обществото ни проблеми.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-eksperti-shte-diskutirat-za-dobiva-na-shistov-gaz-307451
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.