Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Под милион ще спечели община Варна от имотите си през 2012г.
Автор: Екип Varna24.bg 09:30 / 04.12.2011Коментари ()793
© Varna24.bg
Община Варна ще спечели реално по-малко от милион от придобиването, управлението и разпореждането със собствеността си през следващата година, сочи проектопрограмата й за тази дейност. Очакваните приходи възлизат на 8 370 000 лв., но необходимите разходи в същата сфера ще са 7 658 550 лв., сочи таблица, приложена към документа, който тепърва ще бъде обсъждан в Общинския съвет.

Освен това трябва да се има предвид, че за да се стигне до въпросния резултат, местната администрация трябва да реализира всички продажби на свои имоти, предвидени за 2012-а. Практиката от последните години показва, че това се оказва непосилна задача. Най-много пари се очаква да дойдат от продажбата на общински жилища - 1,7 млн. лв. В края на предишния мандат на местния парламент обаче беше отчетено, че интерес към тях няма. По милион и половина общината разчита да вземе от продажба на имоти, от учредяване на концесии и от приватизация. Още 1 млн. се очаква от отстъпването на право на строеж и общо взето с това приключват по-големите суми, които местната власт планира да получи от сделките със собствеността си.

В графата на разходите пък виждаме впечатляващата сума от над 5 млн. лв., които общината трябва да плати като обезщетение за отчуждаването на частни имоти, върху които ще се строят нови улици. Другата крупна сума, която е предвидена като разход, е за паспортизацията на общинските сгради и възлиза на 2 млн. лв. Процесът обаче е планиран в рамките на две години, така че не е сигурно колко точно ще похарчи общината за тази цел през следващата година.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pod-milion-shte-specheli-obshtina-Varna-ot-imotite-si-prez-2012g-310094
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.