Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненец поиска закон, който да задължава собствениците да поддържат дворовете си
Автор: Екип Varna24.bg 13:54 / 06.12.2011Коментари ()924
© Varna24.bg
60-годишен мъж поиска закон, който да задължава собствениците да поддържат дворовете си. Това стана на приемна на ГЕРБ вчера. Ако в период от 3 години собственикът не се погрижи за имота си, той да бъде иззет от държавата, настоя гражданинът пред депутата Даниела Петрова. Според мъжа дворните места не се окосявали редовно и се превръщали в развъдници на змии и гущери. "Не съм съгласна, че трябва да се контролират имотите. Не можеш да кажеш на хората как да си носят чехлите у дома", бе отговорът на Петрова. Гражданинът настоя още остъклените тераси да бъдат узаконени. "Защо трябва да се узаконява нещо, което не е законно?", контрира Петрова.

Друга разтревожена гражданка пък предложи да се направи среща с всички ръководители на детски творчески състави във Варна. Тя разказа как деца изнасят представления пред празни зали, понеже варненци не знаят за събитието. Молбата й е общината да съдейства за реклама чрез отпечатване и разлепване на плакати, които да информират хората. "Трябва да се предвидят пари, които да са само и точно за тази дейност", предложи варненката. Даниела Петрова увери, че ще обърне сериозно внимание на този проблем.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenec-poiska-zakon-koito-da-zadulzhava-sobstvenicite-da-poddurzhat-dvorovete-si-310679
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.