Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Модернизират базата на Оздравителното училище
Автор: Екип Varna24.bg 12:27 / 08.12.2011Коментари ()588
50-те възпитаници на Оздравителното училище "Д-р Никола Димитров" вече разполагат с напълно обновена кухня. Целият комплекс от помещения, където се приготвя и раздава храната, осигурява се храненето на учениците, е преобразен с 50 000 лв., осигурени от общината. Ремонтът е извършен след предписание на Регионалната здравна инспекция. Успоредно с това е ремонтиран и санитарният възел чрез възлагане на обществена поръчка.

В нов учебен комплекс се провежда и обучението, заниманията след занятията, спортната дейност. Част от децата идват и от други градове, като Дългопол, Търговище. Те ползват модерния пансион. За всички е осигурена медицинска помощ от лекар и фелдшер през целия ден.
Децата тук са със специални образователни потребности, с хронични заболявания, със заболявания на нервната система, с наследствени дегенеративни болести и др. Приемът се осъществява по специална процедура. Това изисква непрекъснато подобряване на грижите за тях. В училището се осигури запазването на маломерните паралелки. Така се осигурява непрекъснат учебен процес от първи до осми клас.

Заради състоянието си някои деца са на индивидуално обучение, с други се работи на малки групи. Подходът позволява след завършване на Оздравителното училище всички ученици да продължат в гимназиалния курс в професионални гимназии и общообразователни училища.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Modernizirat-bazata-na-Ozdravitelnoto-uchilishte-311224
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.