Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Доктори" и крадци "работиха" здраво по празниците
Автор: Екип Varna24.bg 11:43 / 03.01.2012Коментари ()1206
Мними лекари и крадци "работиха" здраво през последната седмица, за да посрещнат подобаващо празниците. Някои от тях обаче осъмнаха зад решетките. За разлика от крадците измамниците успяха да измъкнат солидни суми от поредните наивни пенсионери.

Ден преди Нова година 87-годишен мъж даде 1400 лева на непозната руса жена пред един от моловете, твърдо убеден, че парите са за "доктора", който му се обадил по телефона и му казал, че внукът му има нужда от скъпо лечение. Доста по-щедра била варненска пенсионерка. Тя дала за "лечението" на дъщеря си 3500 лв. и 4 грама златни накити, като изобщо не се усъмнила, че дъщеря й е в болница.

За разлика от измамниците крадците действат доста по на дребно. Повечето "празнични" кражби са предимно на скъп алкохол. 25-годишен варненец откраднал пиене за 50 лева от магазин в центъра на Варна и изкара 24 часа в ареста. Бивш затворник също решил да си подсигури пиячката за новогодишната нощ, без да плаща. Той отмъкнал няколко бутилки марково уиски от магазин за хранителни стоки на ул. "П.Ю. Тодоров". 20-годишна дама от Хисаря пък решила да се разкраси безплатно и задигнала скъпа козметика от "Пикадили Чаталджа". Само една бутилки уиски задигнали двама приятели на 25 и 27 години. Двамата решили да си спестят 30 лева и пробвали да се измъкнат от търговски център, без да платят, но били спипани от охраната. При разпита на задържаните се оказало, че малко по-рано те минали и през магазин за хранителни стоки в "Аспарухово" и задигнали 120 лева оборотни пари.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Doktori-i-kradci-rabotiha-zdravo-po-praznicite-317194
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.