Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 150 000 души са посетили варненския зоопарк през 2011 година
Автор: Екип Varna24.bg 15:54 / 04.01.2012Коментари ()721
© Varna24.bg
Над 150 000 души са посетили варненския зоопарк през 2011 година. Това каза Тодор Христов директор на зоологическата градина във Варна. Той посочи, че в сравнение с 2010 г. се наблюдава лек спад на посетителите, който е в рамките на 6-7 000 души. Директорът на градината припомни, че през 2010-а година зоопарка е бил посетен от около 160 000 човека. По думи на Христов лекия спад се дължи преди всичко на месеците април, май и част от юни, които са били много дъждовни. "Все пак не говорим за фрапиращ спад на посетителите, а такъв, който е в рамките на нормалното", посочи директора на градината. По отношение на приходите Тодор Христов обясни, че все още не може да се каже дали има спад и ако да с колко процента, тъй като прихода се изчисляват на база възраст на посетителите.

Що се отнася до проблемите, които трябва да бъдат разрешени през 2012 г. Христов заяви, че вероятно ще бъдат направени ремонти на клетките и канализация. Очаква се да бъде реализиран и мащабен проект, които обаче за сега остават в тайна, посочи директора на зоопарка.

За съжаление през миналата 2011-а зоологическата градина е нямала нови по вид животни, като причината за това е липсата на места. Директорът й посочи, че се контролира и размножаването на някои видове хищници, тъй като места за тях няма не само във Варна, но и никъде в страната. "Хубавото е, че иначе от нашите питомци имахме доста нови попълнения, като направихме много замени с другите зоопаркове", коментира Христов.

Във връзка с топлото време и как то влияе на обитателите Тодор Христов заяви, че то не оказва съществено влияние върху здравословното им състояние. Така например двете мечки - Свобода и Карамуш вече са в зимен унес. Женската мечка била много уморена, тъй като миналата година нямала възможност да спи, заради двете мечета, които не са я оставили да почине. Мъжкия мечок пък все още се чудел, но по всяка вероятност и той ще последва примера на нежната си половинка и ще заспи. "Вече ги събрахме, след като бяха доста време на разделени. Зимния си сън обаче ще изкарат отделно", добави директорът на градината. Топлото време увеличава и броят на посетителите в първите дни на януари, като дневно през градината преминават между 160 и 290 души.

Източник: радио "Фокус" - Варна



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-150-000-dushi-sa-posetili-varnenskiya-zoopark-prez-2011-godina-317549
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.