Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цветан Цветанов: От 1 юли идват двама румънски полицаи във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 11:12 / 29.06.2012Коментари ()1134
© Varna24.bg
Във връзка с туристическия сезон от 1 юли на територията на Варненска област ще има двама румънски полицаи, които ще бъдат на разположение на Областната дирекция на МВР - Варна. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Полицаите ще бъдат на разположение на областната дирекция, защото големият туристически поток през последните години е от Румъния. По този начин се създава удобство както за румънските туристи, така също ако те нарушават обществения ред, при необходимост румънските полицаи да съдействат на българските си колеги.

"Това се прави, за да се чувстват туристите по-сигурни и да има по-голяма сигурност за жителите и за тези, които посещават Варна, региона и цялото българско Черноморие", каза още Цветанов.

Обичайно в последните години се разработват планове за обезпечаване на сигурността на туристите като по морските курорти, както и в зимните месеци по зимните курорти, се командироват служители от вътрешността на страната. Те компенсират необходимия дефицит от служители при огромният поток от туристи, които има в тези туристически зони.

"Това, което е направено като организация и по пътната артерия и специално - идването до морето - да става по-облекчено, да бъдат създадени необходимите маршрути, които да гарантират спокойствието и сигурността на туристите", допълни вътрешният министър Цветан Цветанов.

Източник: Радио "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Cvetan-Cvetanov-Ot-1-yuli-idvat-dvama-rumunski-policai-vuv-Varnensko-362912
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.