Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът: Решението за Морската градина е плод на дългогодишните ми усилия
Автор: Екип Varna24.bg 14:33 / 05.07.2012Коментари ()3589
© Impact Press Group
Ден след одобряването на окончателния вариант на ОУП, в който се налага пълна забрана за строителство на цялата територия на Морската градина, кметът Кирил Йорданов свика брифинг, за да каже, че взетото решение е плод на неговите дългогодишни усилия срещу застрояването в приморския парк, предаде Дарик.

"Ако не бях застанал еднолично да понеса ударите на цялата тая строителна организация, която стоеше, чакаше и точеше ножовете и брадвите, ситуацията щеше да бъде друга с целия процес на поддържане и начина, по който изглежда Морската градина", бяха думите на кмета Кирил Йорданов.

"Днес чета, че голям обрат е настъпил във Варна. Това е целенасочената политика от години, която се стремя да водя", похвали се още градоначалникът.

По повод исканията на защитниците на Морската градина да се направи пълна ревизия на градежите в нея, кметът каза: Какъв е проблемът да се направи? Ние многократно се правили подобни проверки и аз съм изнасял информациите. Нищо ново няма в цялата тази дискусия. Ще видите кои са строили - които са били под забраната, обжалвали са заповедта и по съдебен път са изтръгвали начин да продължат.

По думите му издръжката на Морската градина ще се запази в сегашния размер. "Във финансово отношение промени няма да има. "Актът на прехвърляне не променя сумата. И досега нито една стотинка от другаде освен от бюджета на Варна не е отивал за Морската градина", подчерта кметът.

Той допълни, че достъпът на автомобили в района на Делфинариума ще бъде ограничен. Настилката на алеята до атракциона, на която в момента се паркира, ще бъде ремонтирана и ще се поставят преградни устройства.




Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-Reshenieto-za-Morskata-gradina-e-plod-na-dulgogodishnite-mi-usiliya-364448
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.