Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Служители в МВР излизат на протест за по-високи заплати
Автор: Екип Varna24.bg 09:46 / 23.09.2012Коментари ()1336
© Varna24.bg
Служители в МВР излизат на протест, организиран от Синдикална федерация на служителите в МВР. Основните им искания са повишаване на месечното възнаграждение с 25%, премахване на забраната полицаите да получават странични доходи, допълнителни законови промени във връзка с физическата неприкосновеност на униформените и ограничаване на извънредния труд.

Преди време финансовият министър Симеон Дянков предложи на силовите ведомства да се откажат от дългия платен отпуск на служителите си и големия брой заплати при пенсиониране, като така се осигури ресурс за увеличение на заплатите.

И вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди тази седмица, че заплатите на служителите в МВР могат да се повишат, ако се извърши вътрешно преструктуриране на разходите в бюджета на силовото ведомство. Към настоящия момент протестът на Синдикалната федерация на служителите в МВР е подкрепен от Синдиката на служителите в затворите в България. Още в края на август и пожарникарите подкрепиха исканията на МВР-синдиката.

Утре протестиращите отново ще се срещнат пред сградата на МВР.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Sluzhiteli-v-MVR-izlizat-na-protest-za-po-visoki-zaplati-382296
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.