Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът: Изграждането на нация на знанието е приоритет
Автор: Екип Varna24.bg 16:27 / 04.10.2012Коментари ()1117
© Varna24.bg
Изграждането на нация на знанието е приоритет. Младото поколение на България притежава умения и ги използва пълноценно. Това каза президентът Росен Плевнелиев при връчването на наградата "Джон Атансов" за насърчаване на постиженията на млади български изследователи в сферите на информационните и комуникационни технологии.

По думите на държавния глава наградата е добра традиция, която получава своето развитие. Уверен съм, че българските изследователи имат капацитета да задават посоката във високите технологии, каза Плевнелиев.

Той пожела на младите учени да работят отвъд познатото, да експериментират, да опитват, да успяват, където и да са по света. България има своето бляскаво бъдеще и перспективи, каза президентът.

Битката за наградата бе изключително оспорвана. Комисията по избор разгледа сериозен брой кандидатури. Изборът беше труден, каза държавният глава. Плевнелиев посочи, че иска да се използва това, че България има мозъци в целия свят. Знаейки, че имаме водещи инженери, водещи преподаватели, искам те да се обединят и техния потенциал да служи на родината, отбеляза президентът.

Идеята за учредяване на клуб на носителите на наградата "Джон Атанасов" е много добра, добави държавният глава.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Prezidentut-Izgrazhdaneto-na-naciya-na-znanieto-e-prioritet-385428
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.