Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
3-годишно дете почина от свръхостър менингококов сепсис
Автор: Екип Varna24.bg 12:20 / 05.10.2012Коментари ()789
3-годишно дете е починало от свръхостър менингококов сепсис. То е било прието в шуменската болница около 5,20 часа сутринта вчера. "Постъпило е в тежко увредено състояние, прието е в безсъзнание. Веднага е бил свикан екип от реаниматор, детски лекар, инфекционист и неонатолог, който се е борил за живота му до 6:10 часа, когато детето е починало", каза за Дарик д-р Юлия Димитрова, директор на МБАЛ-Шумен.

От няколко дни детето не се е чувствало добре. Родителите са го завели на преглед в неотложна помощ, където е било прегледано от педиатър, който е изписал лекарства за домашно лечение. Вчера обаче детето се влошило и било откарано в шуменската болница.

От Регионалната здравна инспекция са взели гърлен секрет от всички деца и персонала в детска градина "Чучулига", която починалото дете е посещавало. "От 1 до 3 дни е времето, в което ще излязат резултатите, разпоредили сме антибиотична профилактика", каза директорът на РЗИ -Шуммен д-р Димитър Костов. По думите му, няма показания детското заведение да бъде затворено.

Менингококовият сепсис е инфекциозно заболяване, което засяга сърдечно-съдовата система и други ограни.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/3-godishno-dete-pochina-ot-svruhostur-meningokokov-sepsis-385602
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.