Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лаймска болест застигна ухапан от кърлеж през седмицата
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 05.10.2012Коментари ()1137
За периода 28.09 - 04.10.2012 г. регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници. Спрямо предходната през настоящата седмица е леко завишено нивото на заболеваемостта от чревни инфекции. Регистрирани са 82 срещу 70 чревни инфекции като завишението е основно за сметка на инфекциозните ентероколити с неуточнена етиология. Наблюдава се намаляване на абсолютния брой на регистрираните салмонелози. Има регистрирани 3 случая на дезинтерия.

Увеличен е броят на преболедувалите лица с диагноза Вирусен хепатит. Регистрирани са 17 лица от които две лица са с вирусен хепатит тип А и едно лице с вирусен хепатит тип В. При останалите 14 лица все още не е уточнен типа. Почти на същото ниво е заболеваемостта от въздушно-капкови инфекции. Регистрирани са съответно 25 срещу 20 случая спрямо предходната седмица. Има регистрирано едно лице, ухапано от кърлеж и заболяло от Лаймска болест.

В биологичната лаборатория на РЗИ - Варна за систематично определяне на кърлежи е постъпила една проба - не се касае за кърлеж.

В имунизационния кабинет са преминали общо 34 лица. Проведени са32 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 16 лица. В консултативния кабинет по СПИН през отчетния период безплатно са консултирани и
изследвани 42 лица.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Laimska-bolest-zastigna-uhapan-ot-kurlezh-prez-sedmicata-385649
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.