Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Уикендът ще бъде слънчев, от понеделник студ
Автор: Екип Varna24.bg 13:13 / 06.10.2012Коментари ()557
© Varna24.bg
През нощта ще бъде ясно с разкъсана висока облачност. Тихо, с минимални температури предимно между 7° и 12°, по Черноморието 16° - 18°. В София - 8°. През деня ще бъде слънчево. Ще има разкъсана висока облачност. Максималните температури се очаква да са между 25° и 30°. В София - 25°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури - между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 22°.

В планините времето ще бъде приятно - слънчево, в повечето райони със слаб вятър, който към края на деня ще се ориентира от запад-югозапад. Максимална температура на 1200 метра: 18°, на 2000 метра: 12°.

В неделя в сутрешните часове над крайните източни райони ще има ниска слоеста облачност, която около обяд ще намалее и над цялата страна времето ще бъде предимно слънчево. Сравнително топло с максимални температури между 26° и 31°. По-късно през деня от северозапад ще се заоблачи.

В понеделник ще се усили вятърът от северозапад и с него ще нахлуе студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи - отначало в западните, по-късно в централните, а привечер и през нощта срещу вторник и в източните райони на страната. Температурите ще се понижат значително и максималните ще са между 15° и 20°.

Във вторник в сутрешните часове в източните райони все още ще превалява. От запад на изток облачността бързо ще намалее и ще се установи слънчево време. Минималните температури ще са между 5° и 10°, на отделни места в котловините на Западна България и по-ниски. Максималните ще са между 16° и 21°.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Uikendut-shte-bude-slunchev-ot-ponedelnik-stud-385799
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.