Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наказват шофьори на автобуси с 1000 лв., ако взимат багаж без пътник
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 10.10.2012Коментари ()794
© Varna24.bg
Шофьорите на автобуси ще отнасят глоба от 1000 лв., ако превозят багаж без пътник. Това ще стане възможно след приемането на промените в Закона за автомобилните превози, които се очаква кабинетът да приеме днес. С въвеждането на мерките ще се засили контролът над автогарите и ще се гарантира сигурността на пътниците. Изрично се забранява превозването на багаж, който не принадлежи на пътник от автобуса. Ще се наказва и собственикът на транспортната фирма, който ще отнесе глоба от 3000 лв.

Въвеждат се и глоби за лицата, допуснали обществен превоз с технически неизправно или непреминало предпътен технически преглед превозно средство - те също ще трябва да се бръкнат за 1000 лв. Санкцията за превозвачите, които не са организирали извършването на тези прегледи, пък ще е 1500 лв. глоба. Те ще отнесат глоба и ако не са изпратили шофьора на контролен медицински преглед преди пътуването.

Новите правила се отнасят за редовни превози на разстояние не по-малко от 250 км., уточняват още от правителствената пресслужба.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Nakazvat-shofyori-na-avtobusi-s-1000-lv-ako-vzimat-bagazh-bez-putnik-386545
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.