Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Условна присъда за младеж, счупил челюстта на 20-годишен в "Трошево"
Автор: Екип Varna24.bg 14:24 / 16.10.2012Коментари ()763
©
Районният съд наложи условно наказание на 19-годишен младеж за причиняване на средна телесна повреда. След одобрено от съда споразумение, 19-годишният Д. Петров бе осъден на 5 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Случаят е от 25 септември миналата година. Малко след полунощ в заведение в квартал "Трошево" подсъдимият се спречкал с танцуващи на дансинга младежи, като извикал едно от момчета да се "разберат" насаме навън. Момчето излязло, придружавано от своя брат, но конфликта се задълбочил. Подсъдимият нанесъл внезапен юмручен удар по лицето на 20-годишния младеж, при което той получил счупване на долната челюст. Охранителите в заведението и други лица от компаниите на подсъдимия и пострадалия станали свидетели на инцидента.

В резултат на нанесения удар 19-годишният Д. Петров причинил на пострадалия 20-год. младеж средна телесна повреда, изразяваща се в двустранно счупване на долната челюст и формиране на оток, обусловило трайно затруднение във функциите на дъвченето и говоренето за период от 2 месеца. На потърпевшия е била извършена и оперативна интервенция в клиника по лицево-челюстна хирургия.

19-годишният Д. Петров е с чисто съдебно минало. Той бе осъден да заплати на пострадалия обезщетение за нанесените неимуществени вреди в размер на 3000 лв. В негова тежест са още направените по делото разноски и държавната такса върху уважения граждански иск.

Съдебният акт е окончателен.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovna-prisuda-za-mladezh-schupil-chelyustta-na-20-godishen-v-Troshevo-387937
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.