Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разбити табла за улични лампи крият опасности
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 19.10.2012Коментари ()794
© Народно дело
Разбито електрическо табло, закрепено за стълб от мрежата на варненските тролеи, предизвика възмущението на наши читатели. Те ни изпратиха снимка на останките от една от електрическите инсталации до спирката на Изчислителния център. Гражданите се притесняват, че в това състояние електрическите проводници могат да са опасни, и се питат кой е отговорен за това положение на таблото.

От "Градски транспорт" съобщиха, че макар да са закрепени за техните тролейбусни стълбове, тези електрически инсталации нямат нищо общо с електрическия транспорт. "Таблата са за уличното осветление, което се поддържа от съвсем отделна фирма. Вече имаме няколко сигнала за разбити такива инсталации, които по погрешка се пращат при нас", коментира шефът на общинското транспортно дружество инж. Веселин Михайлов.

Шефът на инфраструктурната дирекция в общината инж. Стоян Димитров и кметът на район "Младост" Христо Христов обаче съобщиха, че дружеството, което поддържа уличното осветление там, е "Девня трейд". "Много съм доволен от тях, досега не съм имал никакви проблеми с фирмата", категоричен бе Христов.

Инж. Димитров пък обясни, че повредената инсталация не е табло, а разпределителна кутия. Той призова гражданите да отправят сигналите си за такива проблеми към общината, а не към медиите. "Във Варна има 35 хиляди осветителни тела, не е възможно във всеки момент да знаем състоянието на всяко едно от тях", коментира шефът на общинската инфраструктура.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Razbiti-tabla-za-ulichni-lampi-kriyat-opasnosti-388584
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.