Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ЕНП: България е пример за справяне с икономическата криза
Автор: Екип Varna24.bg 12:38 / 19.10.2012Коментари ()560
© Varna24.bg
Правителството на Бойко Борисов превърна България в пример за справяне с икономическата криза, единодушни са лидерът на Европейската народна партия Вифрид Мартенс и председателят на групата на ЕНП в Европарламента Жозеф Дол. Двамата изразиха категорична подкрепа за българския премиер и управлението на ГЕРБ и призоваха хората да ги подкрепят на предстоящите избори.

"Аз съм възхитен от стабилното и далновидно правителство, което има България и което е способно да взема правилните решения в трудната ситуация на икономическа и финансова криза. През последните три години, откакто e на власт, правителството на Бойко Борисов, България се върна на заслуженото си място в европейското семейство и се доказа като надежден партньор", заяви Вилфрид Мартенс след конгреса на ЕНП в Букурещ.

"Българското правителство показа силна политическа воля и успешно провежда впечатляващи реформи, като същевременно спазва стриктно правилата за финансова дисциплина и задържа ниски нивата на дълг. Очаквам скоро да се срещна с премиера Борисов в София и да го поздравя от името на ЕНП за отличната работа", добави Мартенс.

"Правителството на ГЕРБ не се поддаде на популистките призиви на социалистите, които дърпат България назад. Всъщност правителството превърна България в пример за справяне с икономическата криза. Цялото политическо семейство на ЕНП категорично подкрепя смелите и успешни реформи на премиера Борисов. Убедени сме, че българите отново ще дадат подкрепата си за ГЕРБ на предстоящите избори", подчерта Жозеф Дол.

В изказването си пред конгреса на ЕНП преди два дни Бойко Борисов призова съпартийците си от Европа да му помогнат за вота. "Сблъсъкът между Европейската народна партия и Партията на европейските социалисти ще бъде догодина в София", подчерта той.

Източник: в. Стандарт



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/ENP-Bulgariya-e-primer-za-spravyane-s-ikonomicheskata-kriza-388603
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.