Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Данчо Симеонов подписа инвестиционния проект за рехабилитацията на пътна мрежа във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 08:41 / 23.10.2012Коментари ()2440
©
Областният управител Данчо Симеонов подписа инвестиционния проект за обект "Рехабилитация на път ІІІ - 9004 Варна - Белослав - Разделна - Падина - Житница /Провадия - Дългопол/ - ІІІ 208", възложен от ИАП - ОПУ Варна. Общата дължина на пътния участък е 15, 990 км. и е разделен на пет участъка.

Той преминава през хълмист терен с променлива ширина на пътното платно от 3 на 4 м. като на места е изпълнено частично уширение на настилката. В участъка има три кръстовища за обслужване на крайпътни обекти и населени места, 17 зауствания на крайпътни обекти и улици и 67 зауствания на черни пътища.

В Техническия проект са включени и три моста с различна големина. За електроповодните въздушни линии от 20 кВт, които пресичат разглеждания участък е извършена проверка за вертикален габарит, който за всички е по-голям от допустимия.

Във връзка с инвестиционния проект Данчо Симеонов подписа и проектите за организация и безопасност на движението, работната геодезическа основа, Плана за безопасност и здраве за минималните изисквания за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд при изпълнение на предвидените строителни и монтажни дейности, частта за пожарна безопасност. При изготвянето на проекта са спазени всички изисквания на специфичните правила и нормативи за устройство и застрояване на територията, а генералната планировка отговаря на нормативните изисквания.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dancho-Simeonov-podpisa-investicionniya-proekt-za-rehabilitaciyata-na-putna-mrezha-vuv-Varnensko-389347
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.